Izgubljeno u prevozu

Kada poslije mnogo kilometara i vremenskih zona uđete u tokijski metro, isprva neće biti mnogo razloga da vjerujete u dobre ishode u životu. Ako se sreća ipak ukaže u vidu Amerikanca (sa malenim Japancem oko vrata) koji vas na engleskom pita treba li vam pomoć, poslednje što treba uraditi je da odjebete čovjeka uz “Neka, hvala”. Ipak,  kilometri i vremenske zone čine svoje, a mi smo ponosan narod ;)

Kada nakon rezanaca sa svim i svačim u kafani manjoj od spavaće sobe farmerove šeste kćeri ostavite kuvaru dvije kovane parice od po 100 jena kao bakšiš, ovaj će vam ih vratiti sa pogledom u kome nema razumijevanja već ljubazne odlučnosti – “Stranče, uzmi natrag svoju sitninu, mi smo ponosan narod”.

Kada kasnije otkrijete da vam strane kreditne kartice ne prolaze i da ste najebali kao bijeli, na pamet će vam pasti dva načina da zaradite pare, od kojih samo jedan ima veze sa vašim znanjem i talentom a zove se paćinko. Ovo je kombinacija flipera i video-igre u kojoj čelične kuglice u talasima izlaze iz mašine a vi ih sakupljate crvenom kadicom čije dno je pokriveno nježnim plastičnim pipcima. Onda za dvanaest punih kadica dobijete nagradu, simboličan trofej. Pošto je kocka zvanično zabranjena, trofej se zamijeni za novac u obližnjoj kineskoj radnji.
Drugi način ima veze sa spavanjem u metrou pored natpisa: “Ne primam milostinju, ne primam ni kartice. Ali keš je dobrodošao, jer mi smo jedan ponosan narod.” :)

4 thoughts on “Izgubljeno u prevozu

  1. bloodymir kaže:

    Bratko, da ti uplatim koji dinar? Izvini, tek sad sam vidio post ;)

  2. skitalica kaže:

    nestrpljivo cekam ostale Nippon pricice

  3. I ja, nego sam sređivao slike. Pođi u svoju močvaru od inboxa, čeka te putopis :p

  4. skitalica kaže:

    mmmm vidim nesto blista u mojoj mocvari (:

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: