Bejzbolno

Na drevnom jugu Grada, u ulici Kočabamba br. 444 nalazi se društveni klub “General Belgrano”, mjesto gdje stariji sugrađani preko dana igraju karte i domine a uveče tango. Za tango im se pridruže i mlađi sugrađani, namjerni prolaznici i turisti. Starima to ne smeta, bitange su oni, uživaju kada visokim turistkinjama sa Marsa objašnjavaju lokalni način :)

Za karte i domine im se slabo ko pridruži. A i nije da baš gore od želje da ih neka krupna Kanađanka rasturi u dominama.  Zato čekaju veče, ti strpljivi starčići, čekaju da se stvori atmosfera :)

Moj drug Marselo T. na milonge dolazi sam,  svaki put sa debelom knjigom pod miškom – sinoć se zvala “The Corrosion of Character, The Personal Consequences Of Work In the New Capitalism” – koja mu obezbjeđuje prolaz kod emancipovanih, socijalno osviještenih gringas. Promućurni  Marselo, sjajan tip. Obalimo po bocu “Malbeka”, on i ja, skeniramo publiku, plešemo po malo a onda ogovaramo i upoređujemo partnerke, prepričavamo razgovore sa njima, ovakve:

Paola  voli Evropu, živjela je šest godina u Italiji sa tamošnjim igračem bejzbola, putovala. Izgleda da igrač nije baš najbolje kontrolisao svoju palicu, tako da su se rastali a Paola se vratila kući u La Boku. Sad radi kao konobarica i ima djevojku, compañeru. “Palice me više ne zanimaju”, smije se. “Tako je bejzbolnije“, smijem se ja, al’ u sebi, ovo ni ne pokušavam da prevedem :)

Pred kraj milonge nestaje struja i ostajem da plešem s Paolom dvije poslednje tande, uz živu muziku i svijeće. Atmosfera. Karte i domine :)

One thought on “Bejzbolno

  1. Ella kaže:

    Sjajno pišeš. Zavidim ti na tim tandama u BA…:-) Pozdrav uz jednu od meni omiljenih http://www.youtube.com/watch?v=baThz2vt7e0

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: