Telenovela

Ernan Pičon i Hulija živjeli su zajedno četiri godine, nakon čega ga je izbacila na ulicu. Sada živi u pansionu, dan provodi tako što duva travu “paraguašu”, svira gitaru i ponekad plače. Svira i u metrou, ali ne zarađuje baš dobro. Ili, tačnije, ne svira baš dobro. Ali zna čitav grad napamet, svih 750 linija gradskog prevoza, sve ulice i četvrti. Govori desetak jezika pomalo :) Mogao bi da bude turistički vodič, taksista ili serijski ubica, ali ga je ovo sa Hulijom baš dotuklo …  ¿viste?

“Sve je bilo u redu dok nije počela puno da zarađuje, jer je onda počela to i od mene da traži.” – priča. “Prebacila je dvije hiljade dolara. Mucha plata. A ja ne znam ništa da radim – sviram gitaru i to,  znaš,  ne naročito. Možda ako se ošišam i zaposlim negdje, možda me primi natrag. A?”

Ne umijem mu ništa reći, čika od prije neki dan je možda  završio pod vozom zbog nečijeg pogrešnog savjeta. Treba biti oprezan.

Opreznost je suvišna ovog puta jer Ernan sam nastavlja – “Neću se ja ubiti ili nešto, nemoj da misliš da sam od takvijeh. Znaš šta? Možda meni treba neka drugačija, da mi bude compañera, da me razumije i podržava… a kakve su žene u toj tvojoj zemlji?”

Ma, sve compañera do compañere, naravno. I ne zarađuju previše.  Zašto pitaš, che? :)

2 thoughts on “Telenovela

  1. jelena kaže:

    Zeljno iscekujem nove nastavke:)

  2. bloodymir kaže:

    Posljednjim pitanjem pokazuje da ipak nije umrla sva nada ;)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: